- Σίφνος- Φοιτητής: «Δεν βρέθηκε οργανική καρδιοπάθεια», λέει ο γιατρός της οικογένειας "". Skip to main content

Αδιόρθωτος αλητάμπουρας και μέγας ηθοποιός με δυο Όσκαρ!

Η μεγάλη αλήθεια. Δεν έχει καμιά σχέση με το ταλέντο και την αξία του καλλιτέχνη ο χαρακτήρας του. Τεράστιοι μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς είναι αληταράδες του κερατά. Στην προσωπική τους ζωή κουβαλάνε ένα κάρο ανωμαλίες, διαφόρων ειδών ακρότητες. Μήπως έχει αλήθεια και το άλλο. Δεν θα έβγαινε το χάρισμα τους, το δωρισμένο σ΄αυτούς ταλέντο, αν δεν ήταν και λίγο... παλιάνθρωποι. Μας δίνει την ευκαιρία η αναφορά σήμερα στον βραβευμένο και ποιοτικό κινηματογραφικό ηθοποιό Sean Justin Penn, ο οποίος γεννήθηκε το 1960, σα σήμερα 17 Αυγούστου, από γονείς ηθοποιούς. Έγινε ο σταρ με φάτσα απόλυτου αληταρά. Κοψιά παράνομου του πεζοδρομίου, του φτηνού εγκληματικού περιθωρίου. Τίποτα μικροκλοπές, ίσως βαποράκι βρωμογειτονιάς. Ο ορισμός της αντικοινωνικότητας, της αναίδειας στα μάτια του, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον Σων Πεν είναι αδύνατον να τον δεις στο γκισέ τραπεζικό υπάλληλο, έναν πλασιέ, δικηγόρο, ιατρό.

Σίφνος- Φοιτητής: «Δεν βρέθηκε οργανική καρδιοπάθεια», λέει ο γιατρός της οικογένειας


Σίφνος- Φοιτητής: «Δεν βρέθηκε οργανική καρδιοπάθεια», λέει ο γιατρός της οικογένειας
Στα πιθανά αίτια για τον αιφνίδιο θάνατο του φοιτητή στη Σίφνο αναφέρθηκε ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, γιατρός της οικογένειας του 23χρονου.

«Από ό,τι φαίνεται, ήταν ένα ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση. Το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από πού προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ότι πρόκειται για ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο», τόνισε ο κ. Ιακωβής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για το αν μπορεί ο κορονοϊός να ήταν η αιτία, αφού ο άτυχος νέος είχε βρεθεί θετικός, ο κ. Ιακωβής είπε:

«Η συνήθης απάντηση του οργανισμού είναι μία φλεγμονώδης απάντηση, δηλαδή μυοπερικαρδίτιδα συνήθως, προσβολή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου, δεν είναι συνήθως ισχαιμική απάντηση, δηλαδή δεν είναι ένα έλλειμμα αίματος. Η πρώτη εικόνα λοιπόν είναι ότι εδώ έχουμε ισχαιμική απάντηση του οργανισμού, ισχαιμικό πρόβλημα στην καρδιά, συνεπώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κορωνοϊός κάνει ισχαιμία του μυοκαρδίου, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Συνήθως όμως ο κορονοϊός δεν κάνει ισχαιμική απάντηση, κάνει μυοκαρδιακή βλάβη ή περικαρδιακή βλάβη του φλεγμονώδους τύπου, δηλαδή φλεγμονή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου».

«Δεν βρέθηκε οργανική καρδιοπάθεια, ούτε αποφραγμένη στεφανιαία αρτηρία»

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν υπήρχε κάποιο πρότερο καρδιολογικό πρόβλημα, ανέφερε:

«Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω, επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, ότι δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς, από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια».

Τέλος, ο καρδιολόγος Π. Ιακωβής επισήμανε:

«Η υπόθεση του κορονοϊού, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά από τους ασθενείς μας ή από τα νοσοκομεία ή από τους συναδέλφους μας που ενημερωνόμαστε, δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πληθώρα περιστατικών, έχουμε θανάτους εν μέσω καλοκαιριού, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ακόμα, υπάρχουν ακόμα πολλά περιστατικά, πολλές περιπτώσεις ασθενών μας σε ιατρεία που έχουν υποστεί βλάβη καρδιολογική από κορονοϊό, ακόμα και τώρα, μέσα στο κατακαλόκαιρο. Συνεπώς, ακόμα και αν δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, θα πρέπει να προσέχουν οι συμπολίτες μας όταν βλέπουν πολύ κόσμο, όταν υπάρχει συνωστισμός, ή σε κλειστούς χώρους, δεν είναι καθόλου κακό να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους. Επίσης, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, καλό είναι το επόμενο διάστημα να εμβολιαστούν, για να προστατευθούν για το φθινόπωρο που έρχεται».

Comments

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών

Rumble — https://www.vaxtestimonies.org/el/ - Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών δημιουργήθηκε για να παρέχει μια πλατφόρμα για όλους όσους επλήγησαν μετά τη λήψη των εμβολίων κατά του Covid-19 και να βεβαιωθεί ότι οι φωνές τους ακούγονται, καθώς δεν ακούγονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πουν την ιστορία τους.

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών - The testimonies project - Greek translation


Popular posts from this blog

Norwegian Government Refuses To Recommend COVID Vaccines For Children

In Brief The Facts: The Norwegian government has stated that it will not recommend COVID vaccines for children. Vaccines are still available for children if parents request it. They cite concerns over vaccine side effects, as well the fact that COVID death and hospitalization risk for children is very rare. They also acknowledge the power of natural immunity. Reflect On: Why isn't evidence based medicine and science being used to make health policy in many countries around the world during COVID? Pause - set your Pulse... Take a breath. Release the tension in your body. Place attention on your physical heart. Breathe slowly into the area for 60 seconds, focusing on feeling a sense of ease. Click here to learn why we suggest this. The Norwegian government is taking advice from their Institute of Public Health, who has stated that it has not recommended that all children aged fifteen and under be vaccinated. They are taking this ap

Άποψη

 

Άποψη