- Τελικά ο Μπάιντεν επέλεξε τον πόλεμο; "". Skip to main content

Αδιόρθωτος αλητάμπουρας και μέγας ηθοποιός με δυο Όσκαρ!

Η μεγάλη αλήθεια. Δεν έχει καμιά σχέση με το ταλέντο και την αξία του καλλιτέχνη ο χαρακτήρας του. Τεράστιοι μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς είναι αληταράδες του κερατά. Στην προσωπική τους ζωή κουβαλάνε ένα κάρο ανωμαλίες, διαφόρων ειδών ακρότητες. Μήπως έχει αλήθεια και το άλλο. Δεν θα έβγαινε το χάρισμα τους, το δωρισμένο σ΄αυτούς ταλέντο, αν δεν ήταν και λίγο... παλιάνθρωποι. Μας δίνει την ευκαιρία η αναφορά σήμερα στον βραβευμένο και ποιοτικό κινηματογραφικό ηθοποιό Sean Justin Penn, ο οποίος γεννήθηκε το 1960, σα σήμερα 17 Αυγούστου, από γονείς ηθοποιούς. Έγινε ο σταρ με φάτσα απόλυτου αληταρά. Κοψιά παράνομου του πεζοδρομίου, του φτηνού εγκληματικού περιθωρίου. Τίποτα μικροκλοπές, ίσως βαποράκι βρωμογειτονιάς. Ο ορισμός της αντικοινωνικότητας, της αναίδειας στα μάτια του, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον Σων Πεν είναι αδύνατον να τον δεις στο γκισέ τραπεζικό υπάλληλο, έναν πλασιέ, δικηγόρο, ιατρό.

Τελικά ο Μπάιντεν επέλεξε τον πόλεμο;

 



ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
Παρακολουθώντας τις αλλοπρόσαλλές και συχνά αντιφατικές δηλώσεις του Ζελένσκι, δύσκολα μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Υπηρετεί κάποιο δικό του σχέδιο; Επιδιώκει την εξασφάλιση της εξουσίας του μετά τη λήξη του πολέμου; Είναι πατριώτης ή απλά μαριονέτα των ΗΠΑ; Νοιάζεται για τον ουκρανικό λαό που υποφέρει όμηρος σε καταφύγια και περικυκλωμένες πόλεις;
Γιατί το ρεπορτάζ του Βρετανικού Guardian για τις off shore εταιρίες του ουκρανού προέδρου σε φορολογικούς παραδείσους, θάφτηκε χωρίς να διαψευστεί από τα κυρίαρχα Μέσα της Δύσης;
Τη μια ζητάει όπλα και μετά, απαιτεί συνάντηση με τον Πούτιν για να βρεθεί ειρηνική λύση. Και ενώ το ΝΑΤΟ ρητά τον ενημερώνει πως δεν μπορεί να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας διότι έτσι θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αυτός εμφανίζεται σε τηλεοπτικά στο αμερικανικό κογκρέσο και καταχειροκροτούμενος επαναλαμβάνει το αίτημα για τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, παρότι μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο, ίσως και πυρηνική σύγκρουση στο έδαφος της χώρας του!
Πάντως η δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου που χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου» (!) αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Ο Λευκός Οίκος και το αμερικανικό κατεστημένο δεν φαίνεται να έχουν σκοπό να υποχωρήσουν από το σχέδιο ασφυκτικού περιορισμού της Μόσχας, είτε με θερμό, είτε κυρίως με ψυχρό πόλεμο.
Και αμέσως ο Ζελένσκι πήρε τη σκυτάλη και ζήτησε από την Ε.Ε να χαρακτηρίσει και αυτή τον Ρώσο πρόεδρο εγκληματία πολέμου! Και καπάκι, δήλωσε ως νικητής (!) ότι: «Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Θέλουμε ειρήνη»!
Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, που το πάει ο Μπάιντεν, ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ανακοινώνοντας την αποστολή αντιαεροπορικών όπλων «μεγαλύτερου βεληνεκούς» στα οποία περιλαμβάνονται και drones. Όπως είπε, η νέα πρόσθετη αμερικανική βοήθεια ,είναι «άνευ προηγουμένου» και ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια δολάρια και κατέληξε: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ (!) στον Πούτιν να νικήσει στην Ουκρανία…»
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον κινέζο ομόλογό του στην συνομιλία της Παρασκευής ότι εάν προσφέρει βοήθεια σε στρατιωτικό ή οικονομικό επίπεδο, οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν ενδεχομένως και με κυρώσεις! Μάλιστα για την εξέλιξη αυτή ο Λαβρόφ αποκάλεσε τον Μπάιντεν παγκόσμιο σερίφη.
Οι προοδευτικοί Αμερικανοί στήριξαν και υποδέχτηκαν με ανακούφιση τη νίκη του Μπάιντεν για να απαλλαγούν από τον Τραμπ. Και τώρα, βλέπουν τα αποτελέσματα. Είχαν λησμονήσει το ρόλο του σημερινού προέδρου, όταν ως γερουσιαστής, έχει γράψει ο ίδιος σε βιβλίο που εκδόθηκε το 2008 ότι:
«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Ήθελα να στείλω Αμερικανούς πιλότους εκεί και να ανατινάξω όλες τις γέφυρες στο Ντράιν».
Φυσικά εκείνη η πολεμική επιχείρηση σε ευρωπαϊκό έδαφος και η βίαιη απόσπαση εδάφους (Κοσυφοπέδιο) κατά μιας ανεξάρτητης χώρας, δεν πέρασε από το μυαλό του, ότι ήταν έγκλημα πολέμου. Ούτε κανείς ζήτησε συγνώμη για τη σύλληψη φυλάκιση και τον θάνατο του Μιλόσεβιτς στο κελί του στην Ολλανδία, που μετά αθωώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!
Μόνο στην οκταετή διακυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν 7 χώρες. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Πακιστάν, Σομαλία, Συρία, Υεμένη και παρόλα αυτά ο Αμερικανός πρόεδρος βραβεύθηκε με το Nobel Ειρήνης! Όλα γίνονται, όταν το διεθνές δίκαιο, είναι κυρίως στην δικαιοδοσία μιας υπερδύναμης να το ερμηνεύει και να το εφαρμόζει κατά τα συμφέροντά της.
Μαύρα τα μαντάτα. Νέος γύρος εξοπλισμών που θα στερήσει πολύτιμους πόρους από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες που πλήττονται από την παρατεταμένη, σε πολλές περιπτώσεις θηριώδη ύφεση. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους από τα μέτρα κατά της Ρωσίας, επιβαρύνει την Ευρώπη. Και οι ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν, αναζητώντας ο καθένας για την εξουσία του, διεξόδους. Οι συνέπειες των αποφάσεων τους για την ειρήνη την οικονομία και την εργασία, σύντομα θα είναι μετρήσιμες.
Οι επιπτώσεις στην προμήθεια πρώτων υλών, τροφίμων και ομαλής διεξαγωγής του παγκόσμιου εμπορίου, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Καμιά οικονομία σήμερα δεν είναι αυτάρκης. Οικονομικοί κολοσσοί της Δύσης έχουν στήσει τις παραγωγικές τους μονάδες στην Ασία και κυρίως στην Κίνα. Μπορούν να φύγουν; Πόσο ανταγωνιστικά θα παραμείνουν τα προϊόντα τους; Και η Ασία δεν είναι μόνο παραγωγός. Είναι και η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. (SLpress 20-3-22)

Comments

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών

Rumble — https://www.vaxtestimonies.org/el/ - Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών δημιουργήθηκε για να παρέχει μια πλατφόρμα για όλους όσους επλήγησαν μετά τη λήψη των εμβολίων κατά του Covid-19 και να βεβαιωθεί ότι οι φωνές τους ακούγονται, καθώς δεν ακούγονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πουν την ιστορία τους.

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών - The testimonies project - Greek translation


Popular posts from this blog

Norwegian Government Refuses To Recommend COVID Vaccines For Children

In Brief The Facts: The Norwegian government has stated that it will not recommend COVID vaccines for children. Vaccines are still available for children if parents request it. They cite concerns over vaccine side effects, as well the fact that COVID death and hospitalization risk for children is very rare. They also acknowledge the power of natural immunity. Reflect On: Why isn't evidence based medicine and science being used to make health policy in many countries around the world during COVID? Pause - set your Pulse... Take a breath. Release the tension in your body. Place attention on your physical heart. Breathe slowly into the area for 60 seconds, focusing on feeling a sense of ease. Click here to learn why we suggest this. The Norwegian government is taking advice from their Institute of Public Health, who has stated that it has not recommended that all children aged fifteen and under be vaccinated. They are taking this ap

Άποψη

 

Άποψη