- Ο Πούτιν πιέζει τους Ουκρανούς να συνθηκολογήσουν "". Skip to main content

Αδιόρθωτος αλητάμπουρας και μέγας ηθοποιός με δυο Όσκαρ!

Η μεγάλη αλήθεια. Δεν έχει καμιά σχέση με το ταλέντο και την αξία του καλλιτέχνη ο χαρακτήρας του. Τεράστιοι μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς είναι αληταράδες του κερατά. Στην προσωπική τους ζωή κουβαλάνε ένα κάρο ανωμαλίες, διαφόρων ειδών ακρότητες. Μήπως έχει αλήθεια και το άλλο. Δεν θα έβγαινε το χάρισμα τους, το δωρισμένο σ΄αυτούς ταλέντο, αν δεν ήταν και λίγο... παλιάνθρωποι. Μας δίνει την ευκαιρία η αναφορά σήμερα στον βραβευμένο και ποιοτικό κινηματογραφικό ηθοποιό Sean Justin Penn, ο οποίος γεννήθηκε το 1960, σα σήμερα 17 Αυγούστου, από γονείς ηθοποιούς. Έγινε ο σταρ με φάτσα απόλυτου αληταρά. Κοψιά παράνομου του πεζοδρομίου, του φτηνού εγκληματικού περιθωρίου. Τίποτα μικροκλοπές, ίσως βαποράκι βρωμογειτονιάς. Ο ορισμός της αντικοινωνικότητας, της αναίδειας στα μάτια του, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον Σων Πεν είναι αδύνατον να τον δεις στο γκισέ τραπεζικό υπάλληλο, έναν πλασιέ, δικηγόρο, ιατρό.

Ο Πούτιν πιέζει τους Ουκρανούς να συνθηκολογήσουν


Ο Πούτιν πιέζει τους Ουκρανούς να συνθηκολογήσουν
Με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν μπει στο Κίεβο και να απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μίνσκ, για συνομιλίες με την Ουκρανία. 

 

Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο εικοσιτετράωρο των εχθροπραξιών. Η δήλωση αυτή του κ. Πεσκόφ αφενός δημιουργεί συνειρμούς με τα προ οκταετίας Πρωτόκολλα του Μινσκ, τα οποία υπογράφηκαν το 2014 με σκοπό να καθοριστούν οι όροι για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς, και αφετέρου μοιάζει με ένα μικρό βήμα πίσω από την «παράδοση άνευ όρων» που φαινόταν ότι επιδίωκε αρχικά η Μόσχα. Πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι φαίνεται να απορρίπτει το Μινσκ, ως εχθρική πόλη για διαπραγματεύσεις, και να προτείνει την εναλλακτική της Βαρσοβίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καλεί τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και να καταθέσει τα όπλα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε σύντομες δημόσιες δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, στις οποίες περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί». «Είναι πιο εύκολο να συζητήσουμε μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί» είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «πολεμούμε με εθνικιστικές ομάδες που είναι ευθέως υπεύθυνες για τη γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία φιλειρηνικών πολιτών σε δύο δημοκρατίες».

 

 

Οι δηλώσεις του Πούτιν ήρθαν λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Σε αυτήν ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να έχει υψηλόβαθμες συζητήσεις με την Ουκρανία. Αυτή ήταν η πληροφορία που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV. «Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».

Νεκρός στρατιώτης δίπλα σε κατεστραμμένο ρωσικό εκτοξευτή ρουκετών
Νεκρός στρατιώτης δίπλα σε κατεστραμμένο ρωσικό εκτοξευτή ρουκετών

Νωρίτερα την Παρασκευή, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεν μίλησε γενικά για συνομιλίες, αλλά για συνομιλίες με το Κίεβο αφότου οι Ουκρανοί καταθέσουν τα όπλα. Σε συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Σεργκέι Περεσάντα και τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο, ο κ. Λαβρόφ είπε:

«Για συνομιλίες είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου μας, σταματήσουν την αντίσταση και καταθέσουν τα όπλα. Κανείς δεν ετοιμάζεται να τους επιτεθεί, κανείς δεν ετοιμάζεται να τις καταπιέσει, ας επιστρέψουν στις οικογένειες τους, και ας δώσουμε μαζί στον ουκρανικό λαό την δυνατότητα να επιλέξει μόνος του την τύχη του».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι «η Ρωσία θα εξασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» και ότι είναι υπέρ του να επιλέξει ελεύθερα το μέλλον του.

Κατάσβεση φωτιάς σε πολυκατοικία του Κιέβου
Κατάσβεση φωτιάς σε πολυκατοικία του Κιέβου

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Πεσκόφ, πριν κάνει την αναφορά για τις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ.  «Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι αναμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατιωτικοποίηση της χώρας» είπε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε παράδοση άνευ όρων των Ουκρανών.

Να ανατρέψει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και να καταθέσει τα όπλα ζήτησε από τον στρατό της Ουκρανίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε σύντομες δημόσιες δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, στις οποίες περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί». «Είναι πιο εύκολο να συζητήσουμε μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί» είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «πολεμούμε με εθνικιστικές ομάδες που είναι ευθέως υπεύθυνες για τη γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία φιλειρηνικών πολιτών σε δύο δημοκρατίες».

Comments

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών

Rumble — https://www.vaxtestimonies.org/el/ - Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών δημιουργήθηκε για να παρέχει μια πλατφόρμα για όλους όσους επλήγησαν μετά τη λήψη των εμβολίων κατά του Covid-19 και να βεβαιωθεί ότι οι φωνές τους ακούγονται, καθώς δεν ακούγονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πουν την ιστορία τους.

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών - The testimonies project - Greek translation


Popular posts from this blog

Norwegian Government Refuses To Recommend COVID Vaccines For Children

In Brief The Facts: The Norwegian government has stated that it will not recommend COVID vaccines for children. Vaccines are still available for children if parents request it. They cite concerns over vaccine side effects, as well the fact that COVID death and hospitalization risk for children is very rare. They also acknowledge the power of natural immunity. Reflect On: Why isn't evidence based medicine and science being used to make health policy in many countries around the world during COVID? Pause - set your Pulse... Take a breath. Release the tension in your body. Place attention on your physical heart. Breathe slowly into the area for 60 seconds, focusing on feeling a sense of ease. Click here to learn why we suggest this. The Norwegian government is taking advice from their Institute of Public Health, who has stated that it has not recommended that all children aged fifteen and under be vaccinated. They are taking this ap

Άποψη

 

Άποψη