- Hellas Breaking News (HBN) "". Skip to main content

Αδιόρθωτος αλητάμπουρας και μέγας ηθοποιός με δυο Όσκαρ!

Η μεγάλη αλήθεια. Δεν έχει καμιά σχέση με το ταλέντο και την αξία του καλλιτέχνη ο χαρακτήρας του. Τεράστιοι μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς είναι αληταράδες του κερατά. Στην προσωπική τους ζωή κουβαλάνε ένα κάρο ανωμαλίες, διαφόρων ειδών ακρότητες. Μήπως έχει αλήθεια και το άλλο. Δεν θα έβγαινε το χάρισμα τους, το δωρισμένο σ΄αυτούς ταλέντο, αν δεν ήταν και λίγο... παλιάνθρωποι. Μας δίνει την ευκαιρία η αναφορά σήμερα στον βραβευμένο και ποιοτικό κινηματογραφικό ηθοποιό Sean Justin Penn, ο οποίος γεννήθηκε το 1960, σα σήμερα 17 Αυγούστου, από γονείς ηθοποιούς. Έγινε ο σταρ με φάτσα απόλυτου αληταρά. Κοψιά παράνομου του πεζοδρομίου, του φτηνού εγκληματικού περιθωρίου. Τίποτα μικροκλοπές, ίσως βαποράκι βρωμογειτονιάς. Ο ορισμός της αντικοινωνικότητας, της αναίδειας στα μάτια του, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον Σων Πεν είναι αδύνατον να τον δεις στο γκισέ τραπεζικό υπάλληλο, έναν πλασιέ, δικηγόρο, ιατρό.

 

Μόσχα: «Μπορούν να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο»


Μόσχα: «Μπορούν να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο»
Βρισκόμαστε ήδη στην πέμπτη ημέρα πολέμου στην καρδιά της Ανατολικής Ευρώπης και οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως έχουν «σκαλώσει» όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα το οποίο θεωρητικά είχε στο μυαλό της η Μόσχα. Ενώ προετοιμάζεται συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών στη συνοριακή πόλη της Λευκορωσίας Γκόμελ, και οι δύο πλευρές αφήνουν να εννοηθεί πως έχουν τοποθετήσει πολύ χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών. 

 

 

Το κτήριο στο οποίο θα γίνει η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών
Το κτήριο στο οποίο θα γίνει η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πως οι κάτοικοι του Κιέβου μπορούν με ασφάλεια να εγκαταλείψουν την πόλη. Αν αυτό δεν αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, τότε η ανακοίνωση αυτή κρύβει μια τεράστια απειλή, αφού επί της ουσίας προαναγγέλλει ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων μέσα στον πυκνό αστικό ιστό της ιστορικής πόλης.

Ωστόσο, η μεγάλη αλλαγή που θα επηρεάσει τις μελλοντικές εξελίξεις παγκοσμίως είναι η πρωτοφανής επιστροφή στις χειρότερες στιγμές του Ψυχρού Πολέμου αφενός, και αφετέρου στην πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά χρονικά απόφαση της ΕΕ να προμηθευτεί, να πληρώσει και να μεταφέρει οπλισμό στην Ουκρανία, στο όνομά της.

Πρόκειται για απόφαση ιστορικής σημασίας, η οποία σε έναν μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα προαναγγέλλει τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού υψηλών προδιαγραφών. Σε αυτή την προοπτική, επίσης, και η πρωτοφανής απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός πραγματικού γερμανικού στρατού με επιθετικές ικανότητες, ο οποίος προγραμματίζεται παράλληλα με τον στρατό της Γαλλίας, να συναποτελέσει την αιχμή του δόρατος του υπό εκκόλαψη ευρωπαϊκού στρατού. Πρόκειται για πρωτοφανή ζητήματα τα οποία μέχρι πριν από δύο εβδομάδες κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ετίθεντο επί τάπητος.

Σε αυτό το κλίμα, ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να ελέγξει το συντομότερο δυνατόν το μέτωπο της Μαύρης Θάλασσας και το μέτωπο του Χάρκοβο, όπου οι μάχες διεξάγονται και μέσα σε πόλεις.

Εν τω μεταξύ, ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να βασιστούν, εκτός από τις δικές τους δυνάμεις, και στη βοήθεια πολιτών άλλων χωρών που θα θελήσουν να πολεμήσουν εθελοντικά, όπως ζήτησε ο Ζελένσκι. Η Βρετανία και η Λετονία άνοιξαν ήδη την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι οι Βρετανοί που επιθυμούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία έχουν την «απόλυτη υποστήριξή» της, ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας το Κοινοβούλιο της Λετονίας ψήφισε ομόφωνα να επιτραπεί στους πολίτες της να πολεμήσουν στην Ουκρανία αν προτίθενται. «Οι πολίτες μας που θέλουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να πάνε εθελοντές να υπηρετήσουν εκεί για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και την κοινή μας ασφάλεια θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν», δήλωσε ο Γιούρις Ρανκάνις, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, Εσωτερικών Υποθέσεων και Πρόληψης της Διαφθοράς, η οποία κατήρτισε τον νόμο.

Και όλα αυτά ενώ η νέα εβδομάδα και το άνοιγμα των αγορών επιφυλάσσουν μια σειρά πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων για τον Πούτιν. Το πρωί της Δευτέρας το ρούβλι χάνει το 40% της αξίας του, πέφτοντας στα 112 ανά δολάριο ΗΠΑ, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το βασικό επιτόκιο της χώρας αυξάνεται από το 9,5% στο 20%. Σε αυτό το κλίμα κρίθηκε προς το παρόν αδύνατο το πρωινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου, το οποίο αναπρογραμματίστηκε για το μεσημέρι.

Comments

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών

Rumble — https://www.vaxtestimonies.org/el/ - Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών δημιουργήθηκε για να παρέχει μια πλατφόρμα για όλους όσους επλήγησαν μετά τη λήψη των εμβολίων κατά του Covid-19 και να βεβαιωθεί ότι οι φωνές τους ακούγονται, καθώς δεν ακούγονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πουν την ιστορία τους.

Το Πρότζεκτ των Μαρτυριών - The testimonies project - Greek translation


Popular posts from this blog

Norwegian Government Refuses To Recommend COVID Vaccines For Children

In Brief The Facts: The Norwegian government has stated that it will not recommend COVID vaccines for children. Vaccines are still available for children if parents request it. They cite concerns over vaccine side effects, as well the fact that COVID death and hospitalization risk for children is very rare. They also acknowledge the power of natural immunity. Reflect On: Why isn't evidence based medicine and science being used to make health policy in many countries around the world during COVID? Pause - set your Pulse... Take a breath. Release the tension in your body. Place attention on your physical heart. Breathe slowly into the area for 60 seconds, focusing on feeling a sense of ease. Click here to learn why we suggest this. The Norwegian government is taking advice from their Institute of Public Health, who has stated that it has not recommended that all children aged fifteen and under be vaccinated. They are taking this ap

Άποψη

 

Άποψη